24 Haziran 2014 Salı

Team Turkiye MotorSport 2014-06-24

EY TTM,
Gectigimiz haftamizda herzamanki gibi muhtesem gecti. Hem Takim olarak muhabbetlerimizde, hemde yarislarimizda o kadar guzel egleniyoruz ki seytan kulagina kursun Amman Yaris Tanrilari keyiflerimizi bozmasin diyorum   ;)
Bir yandan Nascar yol yarislarinda - diger yandanda GT3 Silverstone'da nefes kesen yarislarimiz, yaris sever birisi ancak bu kadar eglenebilir derim.

Bu aralar Takim olarak rFactor ve Nordschleifeyede takilmaya basladik, icimizdeki Nordschleife sevgisi o denli buyuk. GT ve HistorX modundan sasmam...bu 50'li - 60'li yillarin ikon yaris araclariyla hangi piste cikarsam cikayim hepsi birer Nordschleifeye dönusuyor orasida ayri bir konu   :)

Bu arada uzun zaman sonra gecen gun Asetto Corsayi tekrar denedim...guncelledikten sonra attim kendimi rFactörden kopyalanmis Nordschleifesine...bu arada Nordschleife  gayet guzel bir sekilde aktarilmis AC'ye, Snoopy'ye sevgiler/saygilar. Normal yol araclarinin fizikleri iyi yansitilmis, oyundaki bazi BMW'leri gercek hayattada surdugumden gercege yansitmalari cidden cok iyi fakat yaris araclari halen kanimca gereginden cok fazla yola yapisiyorlar.

Ardindan Ferrari Academy'ye gectim, bunuda AC'nin yapimcilari yapmistir. Pistler lazerle taranmis ve oyundaki araclarin her birinin tum bilgilerini direk Ferrariden almalari haric, sahsen denenmislerdir oyun yapimcilari tarafindan. Buradada yaris araclari mevcuttur ve AC'deki yaris araclarinla alakasi yoktur fizik departmaninda, bunu direkman söyeleyebilirim, Ferrari Academy fizik departmaninda AC'ye 10 basar. Ferrari Academynin en buyuk eksigi seytan gibi tek basina turlamandir yani en nihayet uzun vaadeli bir oyun degil fakat ara-sira 15-20 dakika lazerle taranmis Mugelloda, Nurburgring GP'de guzel vakit gecirmek istiyorsan Ferrari Academy cillop gibi uyar, Ferrari araclarini gayet guzel yansitmislardir ve fiyat olarakta herkeze uygundur...su an FA'yi 5€'ya satin alabilirsiniz.


Baska yeni haberler arasinda Playseatin Xtreme Elite setinin cikacagidir, bununla kalmayip birde ustune hidralik motorlu sistem cikaracaklaridir...bununlada kalmayip bu hidralik sistemlerini konsollara desteklemek istedikleridir. Bu...konsol dunyasinda bomba etki yapacagina inaniyorum, en nihayet konsol oyuncularida yandan cakmasi olsada PC oyuncularin yillardir yasadiklari muhtesemlerin birazini tadacaklaridir. MS'e yeni bir direksyon seti cikacak, göruntu olarak Bodnar sistemine benzettim ben, siz ne dersiniz? Birde hic tahmin etmedigim birsey oldu, ilk lazer taramali Nordschleife Forza 5'e geldi yani konsoldan cikti...demek yakin zamanda basimiza tas yagacak, he he. WTCC'ye bile Nordschleife eklenmisken, artik sevdigimiz iRacingede gelmesini umuyoruz. Voice Attack diye bir ses programiylada tum iRacingi yönetebiliyorsun, asaida onunda videosunu ekledim...iyi izlemeler,









Bu arada Barry'den Yaris Tanrilari razi olsun, adamin incelemeri 10 uzeri 10. Bu adamin incelemerini izledigimde aklimda hicbir sekilde herhangi bir soru isareti kalmiyor, incelemesini yaptigi urunun bir kan tahlilini yapmadigi kaliyor, bravo deyip sizleri hemen son incelemesi olan Niels'in 1 saatlik Ultra pedallari ve ARC Team SQ Carbon Vites kolunun incelemelerine aliyorum, iyi seyirler...Ve evet, Durometer akar   ;)






iRacing haberlerine / söylentilerine bakarsakta gelecek sezona Doningtonu getirmekle ugrasiyorlar, eminim Doningtonla beraber Silverstoneun son halide gelir. Degismeli yarisci destegi icin haril haril calistiklarini biliyorum ve son duzlemelere geldiklerini yazmislardi bundan 1 ay kadar evvel...Bunlarin haricinde biraz fazla sessizler, anlayacaginiz gelecek sezona buyuk bir bomba haber patlatabilirler,

Hazir yarislardan bahsetmisken, Dr. Lazerin interneti neden kopmustur diye merak edeniniz varmi aranizda. Biz bu isi agzimizla yönetiriz  :P



Z1 programina yeni guncelleme gelmistir, artik BMW Z4 dashimizi kullanabiliriz   ;)
Bedavacilari ise buraya alalim...LINK



Yaris dunyasindan ise 2014 24h Le Mans ve 24h Nordschleifeyi yedik yuttuk - bitirdik. Gelecek yila WTCC Nordschleifesinide ekleriz seyir takvimimize   ;)


Fasulyenin faydalarina gecmeden evvel su adamin ismini bana telafuz edecek bir Yigit ariyorum...LINK


 
Team Turkiye MotorSport 2014 Sezon2 Hafta 9 Yaris Serilerimiz -


  •     Skip Barber Serisi - Infineon uzun 14 tur
  •     Grand Prix Legends Serisi - Circuit De Spa-Francorchamps - Classic Pit  11 tur
  •     GT3 Challenge Serisi - Zandvoort GP 70dk
  •     Indycar Serisi Oval Fix - Phoenix International Raceway 50 tur 
  •     Nascar C-Klas serisi Fix - Kentucky Speedway 35 tur
  •     Nascar B-Klas serisi Fix - Kentucky Speedway 45 tur
  •     Nascar A-Klas Serisi Fix -  Kentucky Speedway 50 tur

 
- 2014 sezon2 hafta 9'un en piskopat Yol versus Oval yaris kombosu -

Yol  : Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu bence hem Skippy'ye hemde GT3 serisine ait. Skippy cunku Infineon muhtesem zor bir pisttir, neredeyse Mid-Ohio'yu 2'ye katlar. GT3'te ise Zandvoort birde ustune 70 dakika dedinmi...bunun asil anlami sudur,...yarisi bitir yat - kalk dua et  ;)

Oval: Bu haftanin en piskopat arac/pist kombosu Kentucky - Kentucky - Kentuckydir. Hangi Nascari secersen sec fark etmez...Kentucky akar.

Hepimize yeni haftada bol sanslar,

************************************************************************************************************************************


Team TÜRKİYE MotorSport Takimi 2014 Sezon 2 - Hafta 8 Sonuclari

- 2014 Sezon 2, Skippy Serisi Toplamda 3316 Yariscidan -



  • Eren, 369 Sampiyonluk Puaniyla 323'cu
  • Kerem, 236 Sampiyonluk Puaniyla 573'cu
  • TK, 229 Sampiyonluk Puaniyla 602'ci
  • Fevzi, 113 Sampiyonluk Puaniyla 1206'ci
  • Özgun, 76 Sampiyonluk Puaniyla 1682'ci

 

- 2014 Sezon 2, Skippy Serisi TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 782 Yariscidan -

  • TK, 268 Sampiyonluk Puaniyla 52'ci
  • Eren, 150 Sampiyonluk Puaniyla 101'ci
  • Özgun, 57 Sampiyonluk Puaniyla 294'cu 
  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


- 2014 Sezon 2, GT3 Challenge Serisi Toplamda 4565 Yariscidan-

  • Caner, 1181 Sampiyonluk Puaniyla 37'ci
  • Fevzi, 1002 Sampiyonluk Puaniyla 82'ci  
  • Ozan, 957 Sampiyonluk puaniyla 91'ci
  • Bekir, 604 Sampiyonluk puaniyla 361'ci 
  • TK, 557 Sampiyonluk puaniyla 430'cu 
  • Erdem, 310 Sampiyonluk Puaniyla 1187'ci
  • Oguz, 133 Sampiyonluk Puaniyla 2392'ci
  • Enis, 125 Sampiyonluk Puaniyla 2477'ci

- 2014 Sezon 2, GT3 Challenge TimeTrial Turnuvasi Sonuclari - Toplam 1082 Yariscidan -

  • TK, 496 Sampiyonluk puaniyla 25'ci
  • Fevzi, 465 Sampiyonluk puaniyla 27'ci
  • Ozan, 365 Sampiyonluk puaniyla 41'ci
  • Caner, 95 Sampiyonluk puaniyla 272'ci
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
2014 Sezon 2, Grand Prix Legends Serisi Toplamda 200 Yariscidan -

  • Berke, 445 Sampiyonluk Puaniyla 15'ci


- 2014 Sezon 2, Grand Prix Legends Serisi TimeTrial Sonuclari - Toplam 104 Yariscidan - 

  •  Berke, 492 Sampiyonluk Puaniyla 4'cu
*************************************************************************************************************

Gectigimiz haftada dikkatimi ceken yaristigimiz serilerdeki katilimin bayag yukseldigi oldu. Bu, bir ihtimal gecen haftanin pistleri herkezde mevcut oldugundan olabilir veya yariscilar icin daha uygun pistlerde yarisildigindanda olabilir. Sebep her neyse all is welcome   ;)

Skippy'de Eren takim birinciligini halen elinde tutuyor ama Kerem ve bende tamponundayiz. Bu hafta icinde neler olur bilinmez. Skippy TT'sinde 52'cilige yukseldim ve emin adimlarla yukselmeye devam ediyorum, en azindan oradada Takim olarak tuzumuz/biberimiz olsun degilmi  ;)

GT3 serimizde ise Caner halen liderligini korurken, Fevzi...Ozan'i sollamistir. Eski kurtlardan ben ve Bekir'de hemen tamponunuzdayiz beyler. GT3'un TT'sinde ise en nihayet hak ettigim takim 1'ciligimi kapmisim  :)

GP Legends'de Berke ise sirasini saglam bir sekilde koruyor. Ben ara-sira eglencesine girer Lotus49'u surerim. Her surusumde veya daha dogrusu surmeye calistigimdaki aldigim zevk muazzamdir. Eger bu muhtesem ötesi araca sahip degilseniz yazik...yarismasaniz bile ara-sira eglencesine surmeniz bile fazlasiyla Orgazmo sunan cok nadir araclardan biridir.



Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir paylasim, sizce 3 monitörmu, 3 tv'mi yoksa bu sistemmi?



-  Ne Mutlu Turkum Diyene -

13 yorum:

  1. V8 Supercars'ta Volvo süren Scott Mclaughin,iRacing'e başladı

    Rene Rast gibi çakma sim pcars sürmediğinden dolayı tebrik ediyorum :D

    https://www.facebook.com/photo.php?v=800984233253953&set=vb.123563470996036&type=2&theater

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık abi gene on numara yazmışsın.

    Bu arada rfactorde hamachi ile hiç lag olmadan gayet güzel bi şekilde yarısabiliyoruz dün akşam nordschleife da erdem abi kerem ve ben epeyi terledik.Bi ara hep beraber yapalım.Gerçi önümüzde dağ gibi 70 dk zandvoort bizi bekler ona da antreman yapmam lazım havalar artık iyice bokunu cıkardi o yüzden kış dönemindeki kadar sık giremiyorum iracinge ama haftayı atlamicam tabiki.

    YanıtlaSil
  3. Abi bu arada blogun sonundaki video şuana kadar gördüklerim arasında en başarılısı şu dakikadan sonra kesinlikle projektor ben burdan zevkten 4 köşe oldum o kokpitte oturmayı düşünemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Nascar Nationwide 2014 Road America - Full Race

    http://www.youtube.com/watch?v=ULq9ZYncH3I



    YanıtlaSil
  5. Paylasimlar super Ozan özellikle Nascar Road America cok hosuma gitti, tesekkurler :)

    Fevzi,
    Hamachi akar o zaman yalniz dedigin gibi Zandvoort 70 dakika hic kolay olmayacak ve bu yuzden saglam uzun soluklu antreman sart. Benim acimdan kvalifiye pek önemli degil cunku ne atarsam atayim benim yaristigim odada en hizli zamanimla bile 20-25'ci baslarim, isin guzel yani yaris 70 dakika uzunlugunda yani sizlerin yardimiyla "Sen ve Bekir" evelallah agzinizla tum diger yariscilari ucurtursunuz veya internetlerini kopartirsiniz ve ilk 3'e rahatca girerim diye hesapliyorum, he he

    Bu arada sezonluk 10$ yarislarimi dun tamamladim ve aklima gelmisken....hesaplari bitmis olanlar icin... isim önemli degil basharfleri Erdem ile basliyor mesela, emailine 1 yillik 50% indirim kampanyasi gelmis olabilir, benim eski hesaplara gelmis oradan biliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Projektör tabii ki guzel ve en buyuk avantaji buyukluktur yani 1'e 1 boyutta yarisma imkanina sahip oluyorsun. Birkac yila kadar buyuk tv'ler ya yoktu veya cok pahaliydi artik o sorun giderilmistir.

    Köseleri 0.5-1cm olan 3 tane 50"'lik 1080p tv'leri bence cok daha uygun olur...hem fiyat - hemde performans olarak ve 50" boyutuylada 1'e 1 gercek hayattaki boyutu ve FOV tutturulur.

    Örnek olarak su 2 televizyona bakin mesela... ikisininde fiyatlari 350€ tanesi ve 50" 1080p destekli, 50" yani sagdan sola neredeyse 120 santim ve yuksekligi 60 kusur santim...yetmezmi sizce :)
    Ve isin guzel noktasina deginmedim daha...bunlar en ucuz 50" 1080p tv olduklari halde benim elimdeki 4 yillik 46" o zamanin parasiyla neredeyse 2000€ ödedigim TV'me her yönden 10 basar.

    http://s3.pji.nu/product/standard/800/1664235.jpg
    http://s3.pji.nu/product/right/800/1664235.jpg

    http://s3.pji.nu/product/standard/800/2675800.jpg
    http://s3.pji.nu/product/bottom/800/2675800.jpg
    http://s3.pji.nu/product/inside/800/2675800.jpg

    YanıtlaSil
  7. evet benimde eski mailime gelmiş,aktif olan üyelere de gelse artık :(

    YanıtlaSil
  8. Chevrolet Camaro Nationwide,yakında...

    http://i.hizliresim.com/yd7YV9.jpg

    YanıtlaSil
  9. Ooo gelsin gelsin, muhtesem gözukuyor ;)

    YanıtlaSil
  10. http://www.milliyet.com.tr/kadinlar-plajinda-erkek-gundem-1903482/

    Kadınlar,kadınlar plajında erkek cankurtaran istemiyormuş

    Yakında sokaktaki erkekleri görünce kafa çevirecek,erkeğin olduğu mağaza,dükkan vs. girmeyecekler.Ama evde onları bekleyen kocaları gel diyince hop yatağa :P

    YanıtlaSil
  11. Röportaj videosunu izledimde, söylenecek cok sey var Ozan...Baska secenekleri olmadiklari icin gelmek zorunda kaliyorlarmis vs. vs.

    Keske gelmeseler, hatta böyleleri Iran'a tasinsalar dahada iyi olur...gölgelerini görseler sikayet edecek insan musfetteleri bunlar. Kendileri devamli seksi dusunduklerinden, herkezide öyle seksi sapik olarak göruyorlar. O videodaki bayanin dedigi gibi bazi bayanlar bayag iri...pantolon ve ceketle oraya gelip yuzmeye calisan angutlardan bahsediyor herhalde.

    Domuz gibi her boku migdeye indirirsen, gunah diye spor ve egzersiz yapmazsan, balina gibi olursun ve en nihayet guzel bir vucuda sahip olamayincada Öculer gibi kapanip ben musluman bir hamfendiyim diye gecinirsin.

    YanıtlaSil
  12. Daha geçen pazartesi bitmişti yıllık üyeliğim ve bu 49 dolarlık yıllık üyelik ücreti çok güzel denk gelmiş oldu bana. iRacing ile olan sözleşmemi 1 yıl daha uzatmış oldum :P

    YanıtlaSil
  13. Caner,
    Buyuk bir sans, tam uyeliginin bitimine kampanyanin denk gelmesi, bence bir loto-toto oyna ;)

    YanıtlaSil