20 Haziran 2013 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2013-06-20

Ey iRacingciler,

Uzun bir aradan sonra tekrar blogumuz acilmistir. Turkiyemizde yasanan kötu olaylar malesef halen iyi bir sekilde sonuclanmamistir ve sonuclanacaginida sanmiyorum. Bu saatten sonra Turkiyemizin eski haline dönmesi cok zor, umarim gelecek hepimiz...özellikle cocuklarimiz icin daha aydinlik ve ileriye yönelik olur cunku yarin-birgun hepimiz yaptigimiz veya yapmadiklarimizdan dogan sonuclardan öturu gelecek nesillere hesap verecez.




Yaklasik 3 hafta aralik verdikten sonra cok sevdigimiz yaris konumuza geri dönuyoruz. Bu 3 haftada neler oldu Virtuel Yaris dunyasinda...Team Turkiye MotorSport Takimimiza hangi yeni arkadaslar katildi vs. vs.   ;)

1) T500 kullanicilarimiz icin CSW stili buttonbox... LINK




2) Eksimracingin SLI Manager programi cogu Fanatec direksyonlariyla beraber, Logitech G27'dede bedava olarak calisiyor. CSW'de kullaniyorum ve cok memnunum. Bu SLI Manager bir nevi Fanaleds gibi ama cok daha dogru ve kesin sonuclar/bilgiler alma haricinde Fanaledsde sunulan bilgilerin en az 3-5 misli bilgisini alma imkanina sahip oluyorsunuz mesela - Yag, benzin ve su bilgileri, pozisyon, zaman, tur zamani, geri kalan zaman, pistin adi ve pist hakkinda degisik bilgiler, hiz, vites, F1'de KERS, RPM ve özellikle RPM'de yani aracin devri konusunda Fanaledsdeki gibi herhangi bir bilgi girmeye gerek yok - otomatikman her aracla devir bilgileri kendiliginden degisiyor ve kullandigin aracla 1'e 1 aynisidir vs. vs.. SLI Manager'i yukleyip calistirma konusunda yardim gerekirse bana haber verin. SLI Manager'in desteklemedigi oyunlar neredeyse yok gibi, Assetto Corsa, Colin McRae Dirt serilerinden tut, NetkarPro, Codemasterin F1'leri, iRacing, Simbin yaris oyunlari, rFactor, Shift serileri, Grid serileri vs. vs. LINK


3) HPP'nin hidralik pedallari... fiyati 587$ ve satin almak icin LINK
iRacing'deki basligi, bilgileri ve yapimcisiyla direk irtibat kurabilecegin Mark H....LINK







4) CSS Betacilara gönderilmistir, fiyati 150$/€. Göruntu olarak gayet guzel ve eminim kullanisida iyidir fakat en buyuk eksigi standalone olmamasidir yani bu vites kolunu almadan evvel CSW veya CSR Elite setini satin alman sart cunku baska biryerde calismiyor. LINK



Buradan iRacing ve Team Turkiye MotorSport Takimimiza yeni katilan arkadaslarimiza hosgeldiniz diyorum. Son zamanlarda yeni katilan arkadaslarimiz...Kunter, Fevzi, Ahmet ve Erdem ve bu haftalarda skype uzeri muhabbetlerimiz herzamanki gibi super eglenceli gectiginide vurgulamadan edemeyecem  ;)

Neredeyse tum yeni katilan arkadaslarimiz ilk birinciliklerini kazanmistir, tebrikler. Halen Rookie klasda olan arkadaslarimiz icin dileklerimiz en yakin zamanda D-Klasa cikip daha profesyonelce yarislar yapmalaridir  :)



Son 2 haftadir Isvec asiri bir sicaga boguldugundan yol yarislarina yatirim yapamadim. Burasi iRacing...digerleri gibi hafif oyunlar degil. Burada bir yarisa ciktigin zaman adrenalinden, yarislarin zorlugundan ve gercekciliginden terlemekten pestili cikiyor adamin. Bu yuzden genel olarak iRacing'de eglencesine surdum, yeni katilan arkadaslarimizla antreman odalarinda beraberce antreman yaptim.
Haftaya umarim havalar biraz sogurda Grand-Am serisi Watkins Glen pistinde 80dklik yarislara katilmayi dusunuyorum   ;)

2 gun sonra 24 saatlik Le Mans yarisi basliyor, seyretmek isteyenlere...LINK
Link icin Bekir kardesime tesekkurler.

***************************************************************************************************************************

Bilirsiniz, yeni teknolojiye ilgim vardir ve oyun oynamayi severim...haliyle yeni jenerasyon konsollari gözden gecirdim ve bildiklerimi sizlerle paylasayim.

Bu konuda ne guzel bir yazi hazirlamistim ama son anda Sony'nin gerici taktigine yenik dusen MS'in DRM'yi geri cekmek zorunda kalmasinin ardindan o guzel yazimi sildim ve daha kisa bir sekilde bu jenerasyonun en kötu ve oyuncularini 3 gram bile dusunmeyen Sony Playstation markasi ve daha kendilerini gelistirememis "Fanatik" oyuncularindan bahsedeyim diyorum.


DRM, Digital Rights Management yani satin aldigin oyunu oynama hakkidir ve ne Playstationda, ne Nintendoda, ne de MS'de hicbir zaman oyuna 100% sahip degilsin. Inanmayan girsin tum bu konsollarin anlasmasindaki ince yazilari okusun!

Ikincisi, dunyada interneti olmayan neredeyse yoktur!

Xbox One'daki DRM'yi ilk duydugumda benimde hosuma gitmemisti fakat sonradan avantjlarini okuyunca isler tamamen degismisti. DRM ile beraber 10 arkadasinla tum oyun arsivini paylasabiliyordun, tum bunlar bedava olarak.DRM'nin kalkmasiyla bu super avantaj gitti tabii.
En nihayet DRM kalkmasaydi, kopya oyunculugun pek bir anlami kalmayacakti, 2'ci el oyunlarininda pek bir anlami kalmayacakti... anlayacaginiz tum oyun sektöru cok guzel bir gelecege dogru ilerleyecekti ve tonla AAA oyunlar yagacakti, simdi o AAA oyunlarini mumla ararlar artik. Sagolsun oyunculariní 3 krus dusunmeyen ve tam tersi DRM'yi kötu birseymis gibi gösterip ve kampanyalarinda utanmadan kullanan Sony, oyuncularina dunyanin en buyuk kötulugunu yapmis bulundu.



Sahsi görusum... bu jenerasyonda artik ne Xbox One alinir, ne de özellikle oyuncu dunyasina en buyuk kötulugu yapmis bulunan Playstation 4. Konsol dunyasi su an tekrar 90'li yillara geri dusmustur   :/

Yasasin Pc oyunculugu!

***************************************************************************************************************************

Gelelim asil konumuza,...
Ilersi icin planlarim tamamen iRacing'e yönelik. Su an icin hayalimdeki sistemi siralayayim.

  1. SimXperience Stage 3 veya 4
  2. Simvibe en az 4 buttkicker 
  3. GS-4 Ultra Force seat
  4. 3*40" veya 3*46" ince kenarli smart tvler veya 3*27" veya 3*30" monitörler, bir ihtimal 3*projektör.
  5. Leo Bodnar veya Ecci 7000 direksyon seti + SLI'li GT/Nascar direksyon simiti ve F1 simitleri, tabii ki bunlar QR'li olacak.
  6. Saglam bir pedal
  7. Piyasadaki en iyi vites kolu o an ne varsa.
  8. Piyasadaki en iyi el freni, su an DSD'nin hidralikli el freni var mesela...
Hayallerimiz bunlar, birkac yil sonra gercek ne gösterir hep beraber görecez zaten   :)


Son olarakta bu adam kim acep LINK ve guzel bir video,...






Iyi yarislar,

18 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkür abi. Paylaşımlarını özlemişiz.

    Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum .

    T500 button box modunu bir süredir düşünüyordum zaten. Hatta SLİ ile alakalı yaptığın yorum bakarak belki üzerine bu sistemi bile kurabilirim. Aslında Z1 her türlü iş görüyor. Ama SLİ yaparsak Z1 nın diğer özelliklerini kullanırım. iSpeed de daha verimli kullanma imkanı olur. Çalışmalara başlayayım :)

    HPP nin pedalları gerçekten güzel göküyor. Bence fiyatı da high end bir ürün için iyi bir seviyede

    CSS güzel çalışıyor ve iyi bir seçenek geçekten. Fakat sadece Fanatec direksiyonlar ile çalışması kötü olmuş. CS serisi ürünler ( Pedal ve direksiyon ) tek başına başka ürünler ile kullanılabilmeliydi. Diğer modeller için belki donanım şart koşulabilir ama CS serisi için bu olmamalı tek başına istediğin sistemde kullanabilmelisin. Belki seri üretime geçerken bunu düzeltirler ve USB seçeneği de eklerler.

    Le Mans başlıyor. Fırsat buldukça izleyeceğiz. Berirden detayları bekliyoruz. Favorisi kim acaba ? Bu sene porsche de katılsaydı iyiydi ama önümüzdeki sene sağlam çekişme olacak.

    Abi şimdiden yeni sistemin hayırlı olsun. Simexperience den alışveriş yaparken haber ver ;)







    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Bu seneki Le Mans yine geçen yılki gibi GT Challenge endurance olacağa benziyor. LMP1 kulvarı maalesef yine keyifsiz geçecektir, Audi aşırı dominant çünkü :/ Porsche'nin gelmesi ile ben Audi'nin çekilip kulvarı iki benzinli hibrit araca bırakması taraftarıyım. Kaldı ki çok yüksek olasılık Porsche LMP1 benzinli hibrit olacak ve Toyota'nın aynı klasmanında olarak adil bir rekabet içerisinde olacaktır. Yanlış bilmiyorsam Audi ve Porsche aynı çatı altında üretim yapan iki firma. Dolayısı ile birbirine rakip olacaklarını hiç sanmıyorum. Audi'nin 2014'Te çekilmesi olası.

    Endurance yarışlar genellikle yeni teknolojiler geliştirmek ve bu teknolojileri sağlamına test etmek amacı ile yapılır. Bence dizel artık üst seviyeye geldi. Audi motor mühendisliği direktörünün bir lafını bilirim "son yıllarda dizel araca verdiğimiz zaman ve önemi benzinli araçlara verseydik kim bilir benzin motorunu ne denli geliştirebilirdik, bu konuda hep bir merak kaldı içimde..." Ben bu laflardan Audi'nin bir müddet arka plana çekilip hibrit benzinli aracı geliştirerek geri geleceğine inanıyorum. Bu arada da Porsche LMP1 şovunu yapacaktır zaten. Toyota hibrit ile müthiş rekabet içerisinde olacağına eminim.

    Audi şu anda dominant öntesi, çünkü şu koşullarda dizel vs. benzin = at vs. eşek :)) Ve unutulmamalı ki çetin rakipsiz kazanılan birinciliklerin tadı hiçbir zaman yoktur (iracing'ciler iyi bilir :D ). Audi de bunu yakında farkedecek ve dizeli bırakıp benzinli araç geliştirmeye başlayacaktır ki "gördünüz işte benzinli aracımızla bile rakiplerimizi altedebiliriz, biz Audi'yiz!" demek isteyecektir. Bunlar benim aklıma geliyorsa benim bildiğim Wolfgang Ullrich'in çoktan aklına gelmiştir de çalışmalara bile başlamıştır :)

    Le Mans 2013'te bence Allan McNish hırsına yenilmez ise 2 Numaralı Audi birinciliği kapar. GT Pro'da da gönlüm Oliver Gavin'li corvette'den yana lakin Aston Martin bu sene çok tehlikeli gibi, bakalım göreceğiz :) LMP2'de birinci Level 5 Motorsports, yazın bunu gasteye :p GT Amatörde de Patrick Long'lu Dempsey Del Piero-Proton diyorum. Bu söylediklerim tutarsa gidip loto oynayacam :p

    Görüşmek üzere.

    Saygılar sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bekir Audi bir önceki silverstone endurence yarışına göre deposunu 3 litre küçültmüş. Bu da Le Mans pistinden yarım tur yapıyormuş. Ayrıca Toyota aynı depo yakıtla olup olmadığını bilmiyorum ama Audi ye göre 3 tur fala gidebiliyormuş. Audi bu sefer değişik bir strateji izliyor. Bir dahaki sene inşallah Audi bırakmaz. Sonuçta dayanıklılık yarışı uzun soluklu bir yarış ne olacağı belli olmuyor. Porsche gelsin. Peugeot tekrar gelsin. LMP1 şenlensin . İnsan eski yarışları özlüyor yaw

    YanıtlaSil
  4. Dün akşam Asetto Corsa yı denedim. Efkan ın kask kameralı videosuna rakip çıkardım :)

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LvFncfx8MWk

    YanıtlaSil
  5. Eyvallah arkadaslar,
    Özlemisim buradaki muhabbetlerimizi ;)

    Husnu, Teh Husnu style Buttonboxunu bekliyoruz...yaptiginda resim isteriz :)
    Bunun haricinde tabii ki SimXperience Stagelere siparis etme vakti geldiginde anca beraber kanca beraber takilacaz. Bir, hanimdan tek basina dayak yemek var, birde ayni anda Husnu'de su an benim gibi dayak yiyorun bir beraberlik gucunu yasamasi var degilmi, he he he ;)

    Videon super, özellikle T500'un ve yeni simitin harika gözukuyor, tebrikler cok cok iyi bir is cikartmissin! Yalniz dikkatimi cekti, Z1'in Assetto Corsada calismiyormu?

    Le Mans deyince aklimiza Bekir gelir, bu isin son noktasi onda biter. Le Mans benim icin 24 saatlik Nordschleifeden sonra en cok ilgimi ceken dayaniklilik yarisidir ve simdiden Efeslerimi hazirladim, chips-mips vs. vs. (Yes, yes...antreman yapiyorum ama böyle muhtesem eglenceli yarislarda yilda bir oluyor so Back Off ;)).

    Ve herzamanki gibi cok guzel bir video,...

    http://www.youtube.com/watch?v=fQ3OeiaGU6Y

    YanıtlaSil
  6. Abi valla Asseto Corsa da Z1 çalışmıyor diye biliyordum ama siteye baktım AC gözüküyor. Ama nası çalışıyor acaba . Tam olarak bulamadım. Bu arada Russel e sorma imkanın oldum benim konuyu.

    YanıtlaSil
  7. Hımm şöyle bir yazı buldum. Acaba bende çalışmamasın nedeni bu demo muhabbetinden dolayı olabilir mi acaba ?

    Assetto Corsa uses a UDP connection to communicate with the Z1 Dashboard software. By default there is no setup required. Just launch the Z1 Dashboard software and then launch Assetto Corsa.

    If you are having difficulties in connecting, then ensure that your anti virus software or firewall is not blocking the IP Address or Port. By default these are IP Address 127.0.0.1 and Port 9996. You can change these if necessary in the Settings.ini file. This file is located in documents/z1simwheel. Open the file and look for the [udp] section. Within this section there are two lines, one called acip (the IP Address used to communicate with Assetto Corsa) and one called acport (the Port used to communicate with Assetto Corsa). You can change these if necessary.

    Note that sometimes with Assetto Corsa, there can be a delay of data through the UDP connection making the Z1 Dashboard lag behind by about a second or two. If you find this happening please make sure you do not have any firewall, anti-virus software, or other devices that might be filtering or slowing the data.

    YanıtlaSil
  8. Daha sormadim, sorarim simdi.

    Paylastigin bilgide firewall veya antivirus programin varsa Z1'in kullandigi IP ve portu acmani tavsiye ediyor. Sende antivirus programi varmi veya firewall ne derece acik?

    YanıtlaSil
  9. Abi herhangi bir antivirüs programı yok. Büyük bir ihtimal halen demo modunda çalışıyor ondan AC de çalışmamıştır. Müsait bir zamanında görüşürürsen sevinirim abi.

    YanıtlaSil
  10. Russell'dan mesaj geldi, ismini vermistim ve yasadigin problemi alattim. Senin ismini Z1 satis programinda bulamadi, senden ricasi bu email adresine
    info@zbluesoftware.com
    Z1 icin ödedigin siparis numarasini(ordernumber) ona göndermen.

    Ve aynen sunu yaziver...
    ***************************************
    Hi Russell,
    Elegan did mention to you my problem with the Z1 software but unfortunately you didn't find any records of me ordering the Z1. Here is the order number xxxxxxxxxxxxx numarayi yaz "´x" yerine.

    Everytime I start the Z1 software it asks me the ordernumer and even then it starts in demo mode...In AC the Z1 doesn't work at all, propably because the software thinks I didn't buy it.

    Regards Husnu

    YanıtlaSil
  11. Eyvallah abi. Zahmet oldu.

    YanıtlaSil
  12. Ne demek Husnu, lafi olmaz. Russell isini hemen halleder :)

    YanıtlaSil
  13. Paylaşımlar için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. Eyvallah Kerem,
    Dunku muhabbetler ve antremanlar super gecti. Kunter ve Erdem Skippy/Suzuka kombosunada super alistilar. 3 saat kadar sonrada Le Mans basliyor ;)

    YanıtlaSil
  15. http://www.youtube.com/nismotv

    YanıtlaSil
  16. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q623g1mKpdE

    YanıtlaSil
  17. Paylasimlar icin tesekkurler Kerem.

    YanıtlaSil