4 Şubat 2013 Pazartesi

TTM 2013-02-04

Ey iRacingciler,

Dunku muhabbet, yaris ve antremanlarimiz super gecti   ;)

2013 S1'in ilk haftasini saglam bir sekilde kapattik, gece yarisi 2'ci haftamiza giriyoruz ve simdiden hepimize bol sanslar diliyorum.

- Bu Haftaki TTM Pistlerimiz -

  •     Proto & GT Challenge Serisi Fix versus Serbest - Suzuka GP 25/65 dk.
  •     GT Challenge Serisi - Suzuka GP 45dk.
  •     Klasik Lotus GP Serisi - Circuit Park Zandvoort 25 tur.
  •     Skip Barber Serisi - Sebring International Raceway Modified 19 tur.
  •     iRacing Grand Prix Serisi - Silverstone GP 30 tur.
  •     Grand-Am Serisi - Road America 50dk.
  •     Nascar B Klas Serisi (Fix ve Serbest) - Pocono Raceway 25/50 tur.
  •     Nascar C-Klas serisi (Fix ve Serbest) - Darlington Raceway 35/70 tur.
  •     Indycar Serisi Fix - Pocono Raceway 30 tur.

*********************************************************************************************************************

Gecen gun yeni bir Turk arkadasla tanistim, ismi Mehmet ve iRacing'e yeni katildi sagolsun Husnu'nun sayesinde, onada buradan hosgeldin diyorum.

Ve herzamanki gibi guzel bir video,...LINK


Iyi yarislar,

30 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Fredric'le özelden görusuyorum. Tamamen teknik konusan birisi yani onu anlamakta bayag zorluk cekiyorum. Bu yuzden EGER dogru anladiysam 2 cesit aletle ugrasiyor ve ikisininde sonucu ayni hedefe cikiyor.

    1) FFB Board, bu su an bilinen tum direksyonlara takilabilir. T500'den tut Logitech'e kadar.

    2) Kendisi bir direksyon cikaracak servo motorlu ve tabii ki kendi FFB boardu icinde.

    Bodnar direksyonuna 5000$ ustu para ödemis 1 yil kadar önce ve hardware olarak cok memnun fakat sorftware (UI + oyun destekleri)) ile FFB softwareinde dahada iyisi yapilir dusuncesinde ve bunu gerceklestirmeyle ugrasiyor.


    Nereden bakarsan bak, Morenius direksyon sistemi en ucuz 2000€/$'a patlar...eger sadece FFB board dersen bu cok daha uygun fiyata gelir.

    Bazilariniz belki bu kadar para bir oyuna yatirilmaz dusuncesinde olabilir. Bence ekonomi sorunun yoksa ve oyun olarak yaris tarzi 1 bumaraysa degil 5000$, 10bin$ bile deger. En nihayet virtuel yaris dunyasindaki en iyi sistemlere sahip olmanin masrafi gercek hayattakinden cok cok daha ucuza patlar ;)



    Bu arada bir yarisin resmi olup olmadigini bilmek isteyenlere...

    Rookie tek klas = 6

    Rookie Multiklas = 8

    D ve ustu tek klas = 8

    D ve ustu multiklas = 10

    YanıtlaSil
  3. Valla güzel gelşmeler var. Acaba FFB boardın şu anki hazır sistemlere ( T500 , Fanatec vs ) takılması ne gibi bir fayda sağlayacak. Görünüşe göre Bodnarınkinden daha fonksiyonel bir sistem olacak. Fiyatı biraz daha makul olursa bence düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  4. Husnu,
    Virtuel yarislar gun gittikce buyuyor, daha bir gercekcilige yaklasiyor, daha bir gelisiyor.

    Benim cocukluk zamanimda Force FeedBack diye birsey yoktu zaten ve arabalar kibrit cöpunden yapilmisa benziyordu,

    http://videogamecritic.com/images/2600/speedway_ii.png

    FFB'i gectim, direksyon/pedal sadece Atari salonlarinda bulunuyordu ve oynadigim oyunlarda yukarida resmini paylastigim oyunlar gibiydi. Simdi ise önumuze cok guzel secenekler sunuluyor. Evet, biraz pahali ama en azindan secenek var, eskiden o da yoktu!

    Morenius'un FFB boardu Pc'de daha iyi oyun destegi haricinde tamamen daha temiz, daha gercekci ve cok daha ucuza bir FFB efekti yasatmak.



    Dun aksam hafif bir Grand-Am antremani ve setupla ugrastiktan sonra attim kendimi bir deneme yarisina, 80 dakikalik Daytonadan sonra 50 dakikalik Road Amerika cerezlik geldi, basladigi gibi bitti yaw, böyle yarismi olur. Ne pit stratejisi ne benzin derdi...full depo girdim fazlasiyla yetti :D

    Allah'tan 9'cu hafta 80 dakikalik, o zamana kadar 50 dakikalik yarislarla ve 1.5 saatlik Lig yarislarimla idare edecem :/

    Yarisim gayet guzel gecti, kendimden kaynaklanan 2 affedilmez hata bana 3 ve en kötu 4'culugume mal oldu. Beyaz bayrak turun son virajlarinda 1700'luk oglan önumu bloklayinca ister istemez carpistik ve 5'ci bitirdim.

    Direksyon modifikasyonun nasil gidiyor, hersey bittimi?

    YanıtlaSil
  5. Abi boardı Bodnar dan sipariş verdim. 2 tane de rotary encoder aldım. Yarın elime ulaşır ve proje inşallah tamamlanır. Eren de bir board ayarlayacak ama ne zaman olur belli değil. Belki onunla da bir button box yaparım :)

    Bu arada Fredric ile Leo ufaktan atışmaya başladılar. Aslında Fredric biraz daha ılımlı yaklaşmaya çalışıyor gördüğüm kadarı ile ama Leo da kendi emeğinin kopyalandığını düşünüyor galiba. Leo da ön sipariş için konu açmış.

    YanıtlaSil
  6. Leo aslina bakarsan haksiz...

    Fredric,
    1 yil kadar evvel Bodnar direksyonunu satin almis ve 5000$+ ödemis. Bazi eksiklerini bulmus ve Leo'ya nelerin daha iyi yapilabilecegine dair bilgi vermis. Leo umursamiyor ve Fredric (eli bos adam degil), kendisi bu defa aylarca bekledikten sonra eksikleri duzeltmekle ugrasiyor ve Leo buna kiziyor.


    Mademki baskalarinin daha iyi bir sistem yapmasini istemiyorsun, o zaman servisini iyi yap, sattigin malin karsiligini ver.

    Fredric, Bodnar'in direksyonunun fiyatinin asiri pahali oldugunu söyledi zaten, kullanilan malzemenin aslinda cok 3700£ etmedigini ve uzaktan yakindan alakasinin olmadigini yazdi.


    Belkide bundan Leo yeni direksyonunu herkezin satin alabilecegi bir fiyata sunacak. Ayriyetten eminimki, Leo...Fredric'ten aldigi tiyolarla hem oyun hemde FFB destegini bir kat daha duzeltecek.


    En nihayet, hicbiri umurumda degil, hicbiri Babamin hayrina bu isleri yapmiyorlar. Kimin direksyon sistemi cebimdeki paraya daha iyi mal ve servis sunarsa oraya bakarim ;)




    YanıtlaSil
  7. Fredric kafasındaki şeyleri gerçekleştirirse bence hem ecci ye hemde leo ya güzel rakip olur. Aslında Leo bu zamandır FFB sisteminin satışı ile alakalı pek birşey yaptığı da söylenemez . İnsan siteye koyar tanıtır birşeyler yapar. Sen birşey yapmazsan imkanı olanlar senden daha iyisini yapar bu kadar basit.
    Ama 3700 $ iyi para :)

    YanıtlaSil
  8. Sınavlarım bitti çok şükür artık rahatça yardırabilirim :D

    Bu arada bişe soracam. donanımhaber'e girdiğimde özel mesajınız var diye uyarı çıkıyor, ama sonra bakıyorum mesaj falan yok. Mesaj geliyor da okuyamıyor muyum acaba?

    YanıtlaSil
  9. Efkan

    Bir ara öyle bir problem oldu. Mesaj falan geldiği yok. Benimki kendiliğinden düzelmişti.

    YanıtlaSil
  10. Husnu,
    Yakin gelecek bizler icin cok guzel yaris sistemleri vaad ediyor ;)
    Benim acimdan Fredric daha uygun olur ama Leo'da fazla uzak sayilmaz. Diger yandan Leo'nun en buyuk eksigi mallarina saglam destek vermemesi...su an icin her yönden halen Ecci7000 en önde gideni bence.

    Alet hem saglam, hem destegi mukemmel, fiyatida cok ucuk degil ama haliyle ucuzda degil.


    Efkan,
    Hayirlisiyla, hersey istedigin gibi gecmistir umarim.

    Dun, 2 yeni arkadas edindik Grand-Am antreman odasinda...önce birbirimizi takip edip zorlamakla baslayan yakala-kac oyunu sonradan Pit partiye dönustu. 3'lu gidiyoruz ve ciddi ciddi yardiriyoruz. Önumuze cikan McLarenler bizleri görunce kacacak delik ariyorlardi, he he he

    Super eglenceli ve terli bir yaris antremani seansindan sonra Q zamanimi istedigim dereceye dusurdum ve vurdum kafayi uyudum bebekler gibi ;)

    Disarda kar yagiyor, her taraf bembeyaz ve hayat ne guzel ;)

    YanıtlaSil
  11. last update February 7th 2013
    - added another two pictures of Chevrolet G6 Sprint Cup Car
    - added picture of a concept for a new user interface
    - Kia might be ready for release for season 2
    - moved Fontana and Kansas to the "working on it" section
    - trees will be improved
    - Laguna Seca and USA International Speedway will get new textures

    YanıtlaSil
  12. Spa ya doyun biraz. Pist amma uzakta yaw. Valla bunların yanında bizim pistimiz yan mahallede diyebiliriz. Ama atmosfer mükemmel

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-RNy1JXdSWg

    YanıtlaSil
  13. Guzel gelismeler Husnu, Spa video paylasimi super, aklima yatmayan 17 kisi nasil bu videoya thumbs down verir :/

    En nihayet bizlerde iRacing'de 1-3 yil icinde 24 saatlik yarislarin virtuellerini yapacaz ;)

    Bu yil Silverstone'un ReScani gelir, 2x BMW cikar...buyuk ihtimalle Z4 GT3 ve 320Si BTCC (E92 M3 GT2 gelecek yila kalir), Kia ve Lotus49 gelecek sezona kesin cikar gözuyle bakiyorum. Ruf bu yila cikar, Fontana guzel pisttir...bu hem Oval hem yol yarislari icerir, gelecek sezona birkac piste yeni texturler eklenir, Tsukuba ve Honda Civic NGTC bu yil kesin cikar...kisacasi bu yil yasadik :D

    Bu arada pit antremani en az yaris antremani kadar önemli. Daytona'da birkac arkadasla özel odada pit antremani yapmistik. Fark 2,5 saniyeye kadar cikabiliyor eger pite giris-cikisin yavas olursa!

    Bu aksam McLaren ile 1,5 saatlik RA yarisim var...2 pit zorunlulugu 5-17 turlar arasi muhtesem bir kapisma olacak ;)

    YanıtlaSil
  14. Steve Myers coştu bikere.

    Bathurst tarama görselleri

    http://iracerstuff.com/wp-content/uploads/2012/01/iracing_bathurst_2.jpg
    http://iracerstuff.com/wp-content/uploads/2012/01/BChRKFFCYAAw1pp.jpg

    Kia Optima Race Car

    http://www.youtube.com/watch?v=1z6pwxopWV8&feature=youtu.be

    YanıtlaSil
  15. Kia'dan da video geldi :

    http://www.youtube.com/watch?v=1z6pwxopWV8

    YanıtlaSil
  16. Paylasimlar super beyler,
    Bathurst, guzel ama yaris icin cok zor bir pisttir, gecis yapilacak bölumler cok azdir. Bathurst yarislarinda tonla milletin kaza yapacagina simdiden eminim ;)

    Kia, bence super gözukuyor, daha dusuk klaslarda tampon tampona gecen yarislara alismak icin 10/10'luk araba olacak. Kia serisinde yarisabilen Grand-Am, HPD ve GT Challengede pek zorluk cekmeyecek.

    Dun geceki RA McLaren yarisim akillara zarardi, sadece benim yarisim degil...katilan yariscilarin %95'i icin gecerliydi. Yaris bitti millet nasil nefes nefese kalmislar, hepimizin hem fikir oldugumuz nokta dunku yarisimizin kesinlikle Broadcast olmasiydi. Bu sezonda akil almaz yarislar yapiyorum, yol yarislarinda hem Riley-hem McLaren feci akar diyorum...digerlerine zaman yok yaw ;)

    Isin komik yani Seri Sampiyonluguna ugrasmiyorum bile, yani tamamen eglencesine-guzel yarislar yapmak ilk ve en önemli hedefim oldugu halde baska araclara zaman yok. Guzel yarislar yapmak icin bile aracinla o pistte bayag iyi olman lazim :)

    Böyle feci kapismalarin herkeze göre olmadiginada eminim. Mesela kalp hastasi olan biri bastan sona böyle tampon tampona gecen, bir virajda sen öndesin, digerinde onlar...araci acayip zorlamalarla kalpten gider o kisi, onu hemen diyeyim. Yaris aninda kalp/nabiz atislarimi sayan alet taksaydim su son yarislarimda herhalde alet bozulurdu :D



    Bu arada gözumuz aydin yoksa gecmis olsunmu desek, tam bilemiyorum ama Leo'nun direksyonu 4000$'dan fazla omayacakmis ;)

    YanıtlaSil
  17. Aaaa çok ucuzmuş. Leo ya hemen mail atıyorum. Forumda biri de tarrak geçmiş leo yla Benim arabanın parasıyla aynı diye :)

    YanıtlaSil
  18. Aynen öyle Husnu,
    Hani Leo "Affordable" yazmasaydi...eyvallah ama "Alinabilecek fiyatta" yazinca böyle 4000$ civarina Cuuus deseler az bile :)

    Ecci7000 akar gerisi akitir,

    YanıtlaSil
  19. O "affordable" benim gibi öğrenci adamı bile aşar, 2 aylık harçlığımı direksiyona yatıramam kusura bakamsın :p

    YanıtlaSil
  20. Efkancim,
    Senin Sponsor sana ne kadar harclik veriyor yaw ;)

    YanıtlaSil
  21. Direksiyon gorsel olarak bitti . Boardi da bodnardan aldim . Rotary encoder de aldim ve yerlestirdim . En kisa surede tuslari aktif edecegim

    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/9DC79D94-9153-427C-8EC0-7875519A7F7E-4107-0000033639E54CED_zps46f7627e.jpg

    Ufak bir video

    http://i1139.photobucket.com/albums/n551/Husnuguven/6F789137-5721-486F-86DF-DD8AC01352B8-4107-00000335C84372F3_zps362e3cd8.mp4

    YanıtlaSil
  22. Vay Husnucum,
    Diger simitler yaninda bok yemis desem yeridir ama aayip olmasin diye Halt etmisler diyelim ;)

    Cok guzel bir calisma ve yakisir kardesime, iyi gunlerde olsun :)

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık Hüsnü abi cidden müthiş olmuş :) Güle güle kullan abi :)

    YanıtlaSil
  24. Eyvallah arkadaşlar . Daha iyilerini siz yaparsınız inşallah

    Bu arada montreal tarama görselleri geldi

    http://iracerstuff.com/wp-content/uploads/2012/01/montreal1wip.jpg
    http://iracerstuff.com/wp-content/uploads/2012/01/montreal2wip.jpg

    YanıtlaSil
  25. Eyvallah Husnu, amin cumlemize :)

    Montreal cok saglam bir pist, her turlu yaris icin mukemmel diyebilirim, bu pisti 4 gözle beklerim iste.

    Leo'nun Video signal input lag testerine ne dersiniz ;)
    http://members.iracing.com/jforum/posts/list/2537318.page

    Bu arada benim Skype sacmaliyor, nedense online olamiyorum, oldugum zamanda hickimse online gözukmuyor...Acaba yeni grafikkarti Fw'sinden kaynaklaniyor olabilirmi? Bu yeni Fw ile shadow volume haric hersey maximumda, ayni anda 40 arac ve stabil 110fps göruyorum, evvelki Fw'ye nazaran cok buyuk fark var, sanki Next-Gen'de yarisiyorum :D

    YanıtlaSil
  26. Fredric ile sıkı bir görusme icerisindeyim. Zamani geldiginde elindeki direksyon sistemine sahsen takarim FFB boardunu, bunun haricinde gerekirse CSW'yi bir ust klasada cikarabilirim dedi.

    Fiyat versus performans olarak en uygunu simdilik bu Husnu, anlayacagin zamani geldiginde alirsin T500'unu koltuk altina ve buraya misafirim olarak gelirsin. Gideriz Fredric'e beraber ve hallederiz bu isi ;)


    YanıtlaSil
  27. Hüsnü eline sağlık dostum çok güzel görünüyor, iyi günlerde kullan inşallah :))

    Size davetiye geldi mi bilmiyorum ama bu akşam TR saati ile 19:30'da başlayacak olan 65 dakikalık Suzuka Proto-GT yarışına katılım çok olacak gibi, planınız yoksa HPD ve Vette'nizi yıkayıp yarışa dalın derim :)) 45 kişilik odalarda feci yarış olur :)

    YanıtlaSil
  28. Bekir,
    Herhangi bir davetiyeden haberim yok ama 19:30 benim icin biraz erken, yinede hafif bir antremanla beraber bir Q atarim belki ilerki saatlerde full oda olursa girerim ;)

    YanıtlaSil
  29. www.yamacnakliyat.com Güvenilir ve kaliteli taşımacılık hizmetleri. İstanbul evden eve nakliyat, İstanbul nakliyeciler.

    YanıtlaSil
  30. Abidinpaşa Evden Eve Abidinpaşa evden eve nakliyat firması olarak ev ve işyeri taşımacılığı hizmetinde profesyonel
    destek sağlarız.

    YanıtlaSil