16 Temmuz 2019 Salı

Team Türkiye MotorSport 2019-07-16

EY TTM,

Yeni bir blogumuza daha hosgeldiniz. Bu yazimizda takim haberlerimiz harici, en ucuza en uygun yaris ekipmanlarin bigilerine deginecem. Yeni bir sistem kurma dusuncelerinde olan arkadaslar icin iyi bir yön göstergesi olur.


Team Türkiye MotorSport haberlerimizden Spa24 saatlik yarisimiza surda 4 gun kaldi, yaris kayitlari  cumartesi gunu Türkiye saatiyle 16:00'da sona eriyor. Simdiden bu Spa24 özel etkinligine Team Türkiye MotorSport takimimiza destek cikan uyelerimiz icin tesekkurler, simdiden hepimize bol sanslar.

Yarisacagimiz ayarimiz icin V3 Salih arkadasimiza tesekkurler, tasarim icin Indy Arda ve aksama yaris saatlerimizide ayarladikmi haziriz beyler   ;)

********************************************************************************

- En uygun fiyata en iyi yaris ekipmani -
Ilk evvela kucuk bir plan yapalim...ihtiyacimiz olan temel ekipmanlar nelerdir?


  • Kokpit
  • Direksyon seti
  • Pedallar
  • bilgisayar ve tv(monitör)

  1. Saglam bir kokpit icin fiyatina göre en iyisi sigma profillerdir. Fiyatina göre daha saglam ve ucuz baska bir kokpit bulamazsiniz su an.

  2. Direksyon setine gelince, burasi biraz daha zordur cunku fiyat versus performansa bakarsak o zaman piyasadaki en iyi sistem bence DFGT direksyon sistemidir, bir ust modeli Logitech G29, Fanatec CSL Elite veya Thrustmaster T300'dur, her ucude asagi yukari ayni fiyatlarda. Bir ust model Thrustmaster TS-Pc / TS-XW...dahada iyisini istiyorsan Fanatec Podyumlar, OSW'ler  veya AccuForce sistemleri. Dahada ust modeli Bodnar direksyon sistemi...son durak burasi, Bodnar'a en yakin sadece Ecci7000 dunyadaki en iyi kayisli sistemi yaklasabiliyor anca ama onunda fiyati neredeyse bir Bodnar direksyon sistemi fiyatina denk geldiginden böyle bir durumda Bodnari almaniz cok daha avantajli olur.

  3. Pedallar, istikrarli ve hizli sureler atabilmek icin en önemli ekipmandan biridir, bu yuzden pedal konusunda kisa yoldan gitmenizi tavsiye etmem. Su an piyasada gayet guzel, profesyonel pedal sistemleri var...bunlardan birkaci Fanatec V3, Heusinkveld, HPP...ve Tilton pedallar son duraktir, tabii ki dahasida var ama inanin bunlardan birini sectiginizde iyi bir pedal ihtiyacinizi karsilamis olursunuz.


  4. Iyi bir bilgisayar sart, su an icin en dusuk 2070 RTX grafikkartli bir sistem sizi 5 yil rahat göturur, monitör veya tv'ye gelince...tabii ki önemli olan input lagin dusuk olmasi yani göruntude gecikme olmamasi fakat sahsi dusuncemle yuksek hz sanildigi kadar buyuk bir avantaj yaratmiyor yaris oyunlari camiasinda. ´Hersey fiyat versus performansa bakar...120hz veya 144hz otomatikman daha guclu bir bilgisayar sart kosar, zaten problemde burada.

    Sahsi dusuncemle 3'lu ekran yuksek hz'den cok daha avantajli bir fark yaratiyor, eger elinizdeki bilgisayar sisteminiz 3lu ekranda 144hz'i rahat bir sekilde karsiliyorsa More Power 2 you, o zaman tabii ki 144hz veya daha yuksek hz takil ama illede 144hz olsunda tek ekran takilayim dersen bence 60hz ve 3'lu ekran daha buyuk avantaj saglar, anlatmak istedigim bu.

    Ekranlarin cözunurlukleri ve boyutlarida önemli artik. Önunuzde kuracaginiz sistem 3 adet 32"-35" monitörler olsun, cözunurlukleri en az 2560x1440 ve yeni alacaginiz bilgisayar yeterince guclu olursa 3 adet 144hz monitörler neden olmasin  ;)




Simdi bunlara daha neler eklenebilir?

  • Simupad titresim minderi
  • Simupad buttonbox
  • Simupad ruzgar modulu
  • Simuopad H-Vites (yapim asamasinda)
  • Simupad Seq Vites (Yapim asamasinda)
  • Simupad El freni (Yapim asamasinda)
Simupadi secmenizdeki avantaj, Türkiyemizde olmasi, sahibi Erol arkadasim ve isini severek yapiyor yani kisaca her Simupad ekipmani buyuk özenle hazirlanir, son derece kalitelidir, buraya noktayi koyalim. 



*********************************************************************************

Birazda Türkiyemize bakalim,...
Simon Reeve taninmis bir televizyon programcisidir, degisik ulkeleri gezer ve dunyaya tanitir, hani disardan Türkiyemiz nasil göruluyor, birde siz izleyin. Bu Türkiyeyi tanitma videosu 2017 yilinda cekilmis, video icin LINK


- Yaris dunyamiz -

  • Dirt Rally 2.0'a yeni bir ulke daha eklendi Wales, Dirt Rally1 sahipleri bu pisti iyi tanirlar  ;)
  • RaceRoom'a yeni etkinlikler eklendi, 
  • 50-60 ve 70'li spor araclarin en iyi simulatöru halen rFactör1'deki Historx modudur, ustune yok, kendinizi bu muhtesemliklerden mahrum etmeyin.
  • Su an hissiyat olarak dunyadaki en gercekci pist rFactör2'deki Sebring, bedava olani degil. Bu pistte ISI'nin bedava olmayan hangi araciyla surersen sur, bundan daha gercekci bir hissiyat yasatacak baska bir sim, oyun veya bir kombo bulamazsiniz, ötesi yok. Hemen ardindan rFactör2'deki LeMan...(bedava olani degil tabii) gelir. Siz bu pistlerde surmeye baslayin bir daha baska hicbirsey acmaz sizi. Tum bu guzelliklere su LINKTEN ulasabilirsiniz, afiyet olsun  ;)
  • ACC, git gide dahada guzellesiyor, Automobilistada öyle...bu simleride surmek cok buyuk eglence.
  • Automobilista2'ye az kaldi, ciktigi gun eglencenin dibine vurulur  ;)


Gördugunuz gibi yarissever ruhuna sahipseniz guzel bir ekipmanla saatlerceyi gectim, bir oturusta haftalarca sizleri basindan kaldirmayacak eglence bekliyor diyebilirim  ;)


Tabii ki yazin ortasindayiz, gunes acmis - kuslar civil civil - ceylanlar hop-hop, hayat cok guzel, keyfini cikartin ve gunluk sporunuzu ihmal etmeyin.


Son olarakta guzel bir hikaye,...iyi izlemeler,






- Ne Mutlu Türküm Diyene -



2 yorum:

  1. Abi ellerine sağlık,
    Direksiyon sistemi ile ilgili şunu söylemesem olmaz.
    Bir zamanlar simucube ilk versiyon OSW ler vardı. Artık üretilmiyor ama efsane OSW onlar. En son vagonu Yuşa yakalamıştı hani, Gerisi çöp :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah kardesim,
      Yusa, bu konuda cok sansli...adam son OSW1'i satin aldi ve simdi elindeki kiymetlendi, satsa káriyla satar ustelik. Osw2'yi Bodnar'a yakin yapmaya calistilar ama dahada kötu bir mal cikti ortaya...Yasasin DFGT :D

      Sil