27 Nisan 2019 Cumartesi

Team Türkiye MotorSport 2019-04-28

EY TTM

Sezonu yariladik arkadaslar ve gelecek haftasonu iRacingdeki 24 saatlik Nordschleife etkinligine Team Türkiye MotorSport takimi olarak tekrar katilacaz, hayat guzel, gunes acmis, kuslar civil civil...dahada guzel gunlerimiz önumuzde  ;)

Aksama Ring antremanimiz var, kacirmayin!


iRacing yeni hasar modellemesiyle ilgili guzel bir paylasim sunmuslar, hemen asagiya ekliyorum...




Cok guzel gelismeler göruyorum, hem lastik fizigi olsun, hem hasar modellemesi her 2 bölumde yaris simulasyonlarinda suruse ve yarislara buyuk etkendir...ne mutlu bizlere bu guzellikleri yasayabiliyoruz ve gelecek aydinlik...daha muhtesem ve gercekci ekipmanlar, daha gercekci yazilimlar ve her gecen gun teknolojilerin dahada ucuzlamasi...hayat cok guzel ve hayat bundan daha zor olmamali zaten  :)

Bunlar yetmezmis gibi iRacingde 100 000$'lik ödullere kadar cikan etkinlikler var...az biraz kabiliyetiniz varsa kacirmayin derim ve bol sanslar  ;)


iRacing harici diger simulasyonlardada muhakkak keyfinize bakin mesela Assetto Corsa, Automobilista, rFactor 1 ve 2 gibi...Degisik Rally simleri...en nihayet önemli olan guzel vakit gecirmek. Egerki elinizde profesyonel yaris sistemi var ise yasadiniz...tum simlerden kat kat fazla zevk alirsiniz cunku bu ekipmanlarin sizlere verdigi bilgi ve iletisim kat kat artiyor...hani X-Tal gibi profesyonel bir VR sistemi ve profesyonel bir hareketli kokpit sistemiyle sizlere ciddi ciddi gercek aracta yarisiyormus hissini yasatir.

Herseyin profesyoneline baktiginizda fiyatlari yuksek olur ama eger hobinizden eminseniz, yeterince vakitte ayirabileceginizi biliyorsaniz kesinlikle yatirdiginiz paraya deger. Tabii ki bu bahsettigim biz normal ölumluler icin gecerli, hani sabah 8 aksam 5'e kadar pazartesiden cumaya kadar calisanlar icin...fakat ekonomik durumunuz zaten cok cok iyiyse o zaman 1 saniye bile dusunmeden piyasadaki en iyi sistemi cakin, pisman olmazsiniz. Inanin, profesyonel sisteminizin basina daha oturur oturmaz yillardir surdugunuz simleri sanki ilk defa suruyormus gibi olacaksiniz  :)

Degisik simulasyonlar konusunda favorilerim arasinda Automobilista var ve bu muhtesem simulasyonda elinizdeki ekipmana göre surus hissiyatini dahada yukseltebileceginiz bir secenek var, asagiya videosunu paylasiyorum...yapacaginiz 2 önemli degisiklik var, kisaca yapmaniz gerekeni Turkce yaziyorum. Asagidaki ayar degisikligi direksyon tepkinizi daha hizli ve daha keskin hale getirir.

1) Automobilista --> Userdata --> (kullanici isminiz) --> Controller'e giriyorsunuz ve "Skip" kelimesini aratiyorsunuz, orada degeri "0" sifira getiriyorsunuz...ve daha ilk surusunuzde 720hz'in farkini hemen anlarsiniz, fakat bu degisikligi yaptiktan sonra oyun icindeki FFB seceneginden herhangi bir degisiklik yapmayin yoksa veriler tekrar degisir.

2) Automobilista --> RealFeel, burada default smoothing degeri normalde 3'tur ama dusururseniz cok daha keskin-belirgin bir hissiyat yasarsiniz, ben bu degeri sifira cektim, bu ayarlar hem ekipmanina bakar hemde sahsi hissiyat zevkine. Sifir daha keskin - yuksek deger daha boguk hissiyat verir.



********************************************************************************

Yeni (eski) bir oyuna basladim "Hitman" 2016 yapimi, cok hosuma gitti...daha evvelki serilerinide oynamis birisi olarak sunu rahatca yazabilirim, sarap gibi guzel yaslanan nadir oyun serilerinden biridir. Icecegini yudumla, aceleye gerek yok, bölgeyi tara ve ögren...kimler nerede ve hangi ekipmanlar nerde bulunuyor sonrada hedefinin gezindigi noktalari belirle...sana verilen görevi iyice oku ve hedefini degisik yöntemler ile imha et...cok keyifli, kesinlikle tavsiye ederim...beyni calistiran nadir guzel oyunlardan biridir  :)

Herzamanki gibi gunluk sporunuzu ihmal etmeyin, dogru beslenin...bakin yaz geldi, misler gibi deniz kenarinda egleneceksiniz...ustunuzu cikardiginizda göze ilk carpan koca göbeginiz veya kibrit cöpu vucudunuz olmasin   ;)


Sekere hayir, hamura hayir, yagli besinlere hayir dediginizde, birde gunluk 1-2 saatlik sprunuzu yaptiginizda iyi bir vucuda sahip olursunuz...dahada önemlisi kendinizi cok daha iyi hissedecksiniz  ;)


Son olarakta herzamanki gibi guzel bir video paylasimi, iyi izlemeler...






- Ne Mutlu Türküm Diyene -






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder