3 Mart 2018 Cumartesi

Team Türkiye MotorSport 2018-03-03

EY TTM,

2018'in iRacing ilk sezonda son haftasina girdik, hepimize gecmisler olsun  ;)

Bu haftaki blog yazimizda önumuzdeki sezonu, iRacingin gelecegi konusunda bazi paylasimlarda bulunacam, bunlarin haricinde su "Sihirli Mukemmel Yaris Cizgisini" aka SMYC konusunda sahsi dusuncemi paylasacam ve iRacinge yeni baslayacaklar veya baslamayi dusunenler icin yeni bir Türkce Tanitim Videosu hazirladim.

iRacing'de bu sezonumuzda herzamanki gibi bos durmak yok, Team Türkiye MotorSport takimimizda normalde katildigimiz seriler haricinde iRacingin özel etkinliklerine katiliyoruz. Yil basindan beri Daytona 24 ve Bathurst 12 etkinliklerini basariyle gerceklestirdik. Bu özel etkinlikler hakkinda daha fazla bilgi isterseniz buyrun LINK.

Gelecek takim etkinligimiz 10-11 martta Sebring pistinde gececek ve 12 saat dumen cevirecez,...en kötusuyle kol kaslarimizi gelistirecez, he he he





- FLORIDA / SEBRING 12 -
Sebring pistinin hikayesi 2'ci dunya savasina dayanir, bugun ise pist bölgesi 2'ye ayrilmis durumda. Bir bölumu halen özel ve ticari ucuslarda kullanilirken diger bölumu 1950'den beri bizim sevdigimiz araba yarislarinda kullanilir, bu yaris etkinliklerinden en taninmis olanida 12 saatlik Sebring yarisidir.

Sebring, 17 virajdan olusuyor ve neredeyse tam tamina 6km uzunlugunda...bircok keskin virajlara ve uzun duzluklere sahip. Team Türkiye MotorSport olarak en az 2 takim ile katilacaz, bir ihtimal 3'cuyude cikartabiliriz.


iRacingde eger buyuk bir sanssizlik olmazsa önumuzdeki sezona LMP1'ler cikacak deniyordu ve simdi guncelleme icerigine baktim Audi R18 geliyor...aman Allahim Emir cok sevinecek simdiiiii  :P, bunun haricinde yeni pistler ve daha anons edilmemis yeni araclarin lisanslari uzerinde calismalar var. Ai yani yapay zeka kesin gelecek, uzun suredir yapim asamasinda fakat yapay zeka diger oyunlardaki gibi agir bir rol oynamayacak, daha cok bir yarisi simule etmesi icin hazirlaniyor. iRacinge yeni katilanlar icin yapay zekanin gercek yaris ve yariscilara gecis icin yardimci olacagi dusunuluyor.

Yeni guncelleme icerigi icin TIKLA

Gece-gunduz döngu calismalari son asamasina girdi ve su an test ediliyor, hedef en yakin 24 saatlik yaris etkinligine yetistirmek yani Nordschleife gece-gunduz döngusu icin ilk yaris etkinligimiz olabilir  ;)


iRacingde her 3 ayda bir guncelleme olur, bunu uye olan herkez bilir....13'cu hafta öhöm, öhöm 13 <<>> 31, bu arada her daim takim numaramiz bir sekilde bizi buluyor. Bu 13'cu hafta guncellemelerinde devamli uzerinde calisilan bazi noktalar vardir, bunlar hicbir zaman bitmez-tukenmez veya sonu gelmez yani devamli gelistirilecektir, bunlardan birkaci...


  • Surus fizik motoru
  • Hissiyat fizik motoru (FFB + titresim ve motion)
  • Yol fizik motoru (Sicaklik - sogukluk - asinma - toz - cim ve hasar almis araclarin parcalari vs. vs.)
  • Görsel ve islev (Grafiksel gelismeler/guncellemeler + arac ve cevrelerin parcalanmasi, hasar almasi vs. vs.)
  • Atmosfer (Daha fazla kuslar, ucaklar, agaclar, ruzgarla yapraklarin oynamasi, toz bulutlari vs. vs.)
  • Isiklandirma ve ses




*********************************************************************************

- Sihirli Mukemmel Yaris Cizgisi -
Gecen aksam Team Türkiye MotorSport Sebring antremanimizda Ties TV sagolsun canli yayinimizi yapmisti ve orada bir arkadasimiz yanilmiyorsam Mukemmel Yaris Cizgisini sormustu, buradan yola cikarak kendi aciklamami paylasiyorum.


Yaris cizgisi devamli degiskendir fakat genel bir yaris cizgisi var tabi, suraya noktayi koyayim önce. Bir viraji en hizli sekilde gecmenin tek bir cizgisi olduguna inanmiyorum, cizgileri vardir, bu... giris acina, hizina, aracin ayarina, kendi reflexlerine ve daha bircok baska faktörlere dayanir ve azda olsa - cokta olsa her daim  degisken olur. Yarisin guzel yani bu bilinmeyen "X" Faktörudur.


Aramizda cok hizli yariscilar var ve neden bunlar cok hizlilar. Buna mantikli bir cevap bulmak biraz zordur, hani sabah-aksam sur sur sur diyecem ama "Hardwork" denilen cok calisma insani bir yere kadar tasir. Cok antreman harici yaris konusunda ciddi bir kabiliyete sahip olmak sart yani bu araba surusune dogal bir yatkinligin sarti diyelim ve "şans". Bu dunyada bazi insanlarin parlak yildizlar altinda dogduklarina inaniyorum, en nihayet dunyamiz inanilmasi imkansiz olaylarla dolu  ;)



Özetimiz,...Hizli bir surucu olmak icin bence sart olan birkac nokta,

  • Sans
  • Kabiliyet
  • Bol ve ciddi antreman seanslari
  • Iyi bir pedal seti
  • Iyi ve rahat bir yaris pozisyonu
  • (optional) Fabrikatör olmak  :P



Tum bu yukarida yazdiklarimin haricinde, disardan izleyen birisi yarisciyi bazi virajlarda  dogru tespitlerle daha hizli olmasina yardimci olabilir ama bu da bir yere kadar olur. Hani birisi tio versin beni hizlandirsin Fabrikatör Husnuyle - Huttuyla kapisayim...öyle birsey imkansiz   ;)

Bir defam laf aramizda Husnu yaninda kazma-kurek ve matkapla yarisiyor, adam pistte o hizli sureleri atmak icin bildigin kestirmeden gidebilecegi tuneller kaziyor...bak kalles demedim sadece görduklerimi paylasiyorum, he he he   :P


*********************************************************************************

привет,

Son zamanlarda blogumuzu okuyanlar hakkinda kucuk bir bilgi paylasayim. Bizim bu blogumuzu degisik ulkelerden okuyanlarimiz var, sizce bizim bu blogumuz hangi ulkeden en cok okunuyor?

Bircogunuz Turkiye diyecek ama degil, blogumuzun en cok okundugu ulke Rusya, bu yuzden yukarida Rusca "Merhabalar" yazdim. Ya biz Turkler Rusyayi feth ettik haberimiz yok veya Ruslar bizi cok seviyorlar, he he he   ;)
Onlarin serefine guzel bir rus sarkisi...




Saglikli beslenmenize özen gösterin, istikrarli sporunuzu yapin ve unutmayin...Is ve para önemlidir ama hersey degildir. Ara-sira cikin temiz bir hava alin, ailenizle gezinin, özellikle cocuklarinizla cok zaman gecirin. Zaman dedigin bir cirpida geciyor ve cocuklar cok cabuk buyuyor.


Ve son olarak iRacing Türkce Tanitim videomuz, afiyet olsun,





- Ne Mutlu Türküm Diyene -





4 yorum:

  1. Abi ellerine sağlık. Tanıtım videosu gerçekten yeni başlayanlara kılavuzluk edecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah Erol,
      iRacing hem zaman hemde parasal olarak saglam bir yatirim isteyen cok ciddi bir yaris simulasyonu, bu videonun 5 dakika surecegini dusunerek basladim bir baktim yarim saat gecmis ve iRacingin sadece yuzeyine deginebilmisim ancak, saka gibi he he he

      Eeee, saliya Audi geliyor...Emir'e digerlerini söylemeyin sadece Audinin gelecegini sansin :P

      Sil
  2. Ellerine sağlık abi. Yine giydirmişsin :) Sağolasın
    Hepiniz fabrikatör olasınız inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah Husnu,
      Seni cok seviyoruz guzel kardesim, fabrikalar feda ossun sana ;)

      Yarina kendi odamizi acariz, LMP1 ve Indylerle yarisiriz biraz... :=)

      Sil