9 Nisan 2015 Perşembe

Team Turkiye MotorSport 2015-04-10

EY TTM,
Gecen gun iRacing'de guncelleme vardi, hemen onun kisaca tercumesini yapayim.

************************************************************************************************************************************

- 2015 8 nisan guncellemesi -
  • Framerate guncellemesi...grafik olarak bazi noktalarda daha akici bir deneyim sunmak icin secenekler arttirildi. Bu, buyuk ihtimalle yakin zamanda cikan ve cikacak pistleri halen bayag dusuk ayarda bilgisayarlarda oynayabilme imkani sunabilmek icin yapildi.
  • BMW Z4'un temel ayarlari guncellendi ve son vites sesi duzeltildi.
  • Chevrolet Impala Old Class B'nin Darlington ayari guncellendi.
  • Ford GT'nin maximum perch offset ayarin ön ve arkasi esitlendi.
  • Ford GT3'un son vites sesi duzeltildi.
  • McLaren MP4-12C GT3'un son vites sesi duzeltildi.
  • Modefied-SK'nin tum ayarlari guncellendi.
  • Nascar Camping World Chevrolet Silverado'ya daha fazla detay eklendi ve bulunan detaylar guncellendi (LOD = Level Of Detail). Gece pistleri icin yeni gölge modeli.
  • Nascar Camping World Toyota Tundra'ya daha fazla detay eklendi ve bulunan detaylar guncellendi (LOD = Level Of Detail). Gece pistleri icin yeni gölge modeli. Arac hasarlamayla ilgili bir bug duzeltildi.
  • Nascar Sprint Cup Chevrolet SS, Ford Fusion ve Toyota Camry'nin Martinsville ve Monza Oval sol ayarlari guncellendi.
  • Nascar XFINITY Chevrolet Camaro ve Ford Mustang'in 3D modelleri daha fazla optimize edildi, Darlington ayarlari guncellendi ve bazi kamera acilarinda aracin arka bölumunun kaybolmasi duzeltildi.
  • Super Late Model'in tum ayarlari guncellendi.
  • Autodromo Nazionale Monza'nin teker duvarlarindaki carpisma elden gecirildi, tunel gölgesi problemi duzenlendi, tunele yakin zeminin puruzu duzenlendi ve son olarak oval/yol ayrimindaki pit duvari duzeltildi.
  • Summit Point Raceway, hizli serit objesinin yarattigi grafiksel kara delik gölgesi duzeltildi.
  • Phoenix International Racewayin ilk virajindaki isiklandirmalar grandstand detayinda degildi ve bu yuzden konfigurasyon problemi yasatiyordu, duzeltildi.
  • Twin Ring Motegi, East konfigurasyonunun pit duvarinda eksik bir carpisma objesi duzenlendi.

************************************************************************************************************************************

Dun aksam zevkli bir Skippy TT'sinden sonra solugu B-Klas Nascar/Texas kombinasyonunda aldim. Yarisim tek kelimeyle cilloptu, saglam savaslar sonunda 7'ciligi kaptik, Skippy'de ise ilk ve son viraj muazzam tehlikeli...bu virajlar anahtar virajlar...ufak bir hatali giris duvara toslamani garantiliyor, eger sansin varda kurtulursanda dunyanin zamanina mal oluyor yani her turlu moment 22'yi yasarsin   :)

iRacing haberlerinden Aston Martin GT1 gelecek sezona kesin cikacak gözuyle bakiliyor, önumuzdeki gunlerde resimleri paylasilacak, Aston'un GT3'u sezon 4'e hesaplaniyor...bir ihtimal Nordschleife ile beraber   ;)


Havalar isinmaya basladi, kuslar civil civil ötusuyor, .hayat cok guzel arkadaslar   ;)

Antremaninizi ve mumkun oldugunca saglikli beslenmenize dikkat etmeye özen gösterin...son olarakta herzamanki gibi guzel bir paylasim,



- Ne Mutlu Turkum Diyene -

34 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi.

    Açıkçası şimdiden ağzım sulandı, GT1 serisinde hennessy tasarımlı vettemle mi yarışsam yoksa alemin efsanesi dbr9 ile mi bilemiyorum ;)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler elegan abi yazı için :)

    Bu aralar hayatımdaki bazı değişikliklerden dolayı yine iracing'e vakit ayıramıyorum fazla :/
    Kısmetse mayıs ayında kız isteyip nişan yapıcaz. Tarih belirlemek için bu akşam ailecek yemeğe gidiyoruz :) Yetiştirebilirsek de eylülde düğün :)

    Bu heyecan(?) dolu günlerimde en ufak fırsatta gelip 3-4 lap bile olsa practice odalarına giriyorum. Haftasonuda uygun bi saatte en azından 1-2 yarış yapıp skippy de bişeyler yapmaya çalışacağım.

    En çok da muhabbetlerden uzak kalıyorum, özlüyorum..

    Herkese kazasız belasız keyifli yarışlar..

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah arkadaslar,


    Bekir,
    Gelecek sezona Aston/Corvette serisi kesin buyuk ilgi görecek ;)

    Selcuk,
    +1 kardesim ;)

    Samet,
    Hayirlisiyla kardesim, ne mutlu sana....bu gunlerin keyfini cikar, bizlerin yeri belli - iRacing'de hicbir yere kacmiyor. Sana tavsiyem evlenmeden evvel alacaklarin hepsini al Örnegin: Bodnar direksyon, Niels pedallari, simxperience sistemi vs. vs., evlendikten sonra isler biraz(cik) zorlasabiliyor ;)

    YanıtlaSil
  4. Abi eline sağlık teşekkürler,
    Samet şimdiden hayırlı olsun, Allah mesut etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Abi eline sağlık teşekkürler,
    Samet şimdiden hayırlı olsun, Allah mesut etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Eyvallah Koray ve...Eyvallah Koray ;)

    YanıtlaSil
  7. Komik finish...son viraj. Yaris tanrilarina kurban kesmeyenlerin basina gelebilecek örneklerden 1 tanesi ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=HK-T29cmXAM

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler abi,

    Road America'yı çalışıyorum 1 haftadır GT3 için.

    Önümüzdeki hafta içi bir yardımcı olun antrenman yapalım yahu.

    60 litre benzinle 2:09,11X döndüm en son.

    YanıtlaSil
  9. Herkese selamlar :D

    3 ay sonra ben de aston ve vette'nin anasını ağlatırım artık :) hepinizi cok özledim, herkese iyi yarışlar :)

    YanıtlaSil
  10. Eyvallah Özgun,
    Böyle saglam ön antremanla gelecek haftanin haracini kesecegin kesin. Önumuzdeki hafta GT3 antremanlarina severek katilirim ;)
    Tur zamani konusunda hava sartlari buyuk farklar yaratiyor, o yuzden su an attigin zamanlar bayag bir degisime ugrayabilir yaris hava sartlarindaki odalar acilinca. Su anki antremanin arabaya alismak, araci lastik asinmasi olmadan zorlamak (bunun icin ortalama 12-15 tur sart), gec frenaj cizgilerine alismak avantaj saglar.

    Eyvallah Efkan,
    Kolay gelsin kardesim, cogu gitti azi kaldi...3 ay sonra görusuruz ;)

    YanıtlaSil
  11. GT1 cılar el kaldırsın :)

    http://img.donanimhaber.com/upfiles/506960/2b9e6788-be1e-4855-8064-75f05c6a8f46.jpg

    YanıtlaSil
  12. Husnu, bende paylastigin link acilmadi...iRacing'den baktim bunu buldum, belki ayni paylasimdir :)

    http://members.iracing.com/jforum/posts/downloadAttach/2319903.page

    YanıtlaSil
  13. foruma üye olmayanlar göremez o link

    evet aynı resim

    YanıtlaSil
  14. Hell yeaaaah !!! ;)

    Bu taranmış versiyon sağdan direksiyonlu mu bana mı öyle geliyor ?

    YanıtlaSil
  15. Görüntü açısı yanılttı beni yaw soldan direksiyonluymuş :) gelsin hele de bi kopalım yaw, umarım abs tcs falan olmaz, hardcore rulez ;)

    YanıtlaSil
  16. Tr saati ile bugün 14:00'da fia wec silverstone ve blancpain monza var aynı saatte, bilginize ;)

    YanıtlaSil
  17. Eyvallah Bekir,
    Aston'un GT1'i kolay surulen bir arac olmaz, ustune birde yarismak bayag zorlu olur ama yinede akar. ABS ve TCS gerceginde ne varsa onu eklerler, biliyorsun ama gönlumuz dedigin gibim Hardcore icin cifte atar orasi ayri konu ;)

    YanıtlaSil
  18. Gerçeğinde hiçbirşey yoktu bildiğim kadarı ile ama vette'ye de makyaj misali tcs getirdiler biliyorsun ;) muhtemelen aynı seride oldukları için aston da tcs avantajını alacaktır, sırf adalet yerini bulsun diye

    YanıtlaSil
  19. Porsche 919 hybrid onboard izliyorum, yeminle ağzımın suyu aktı yaw iracing getirsin artık bi lmp1 hybrid, gözünü seveyim yaw her yer GT oldu, bu iş gerçekten iracingin tek ayıbı bana göre :/

    YanıtlaSil
  20. Superonline ile savaşım devam etmekte.

    Bariz bir altyapı sorunu var,santralden gelen hız akşamları millet işten-okuldan gelince ve haftasonları adeta çöküşe geçiyor ve hala yok modem,yok kablo sorunu diye atıp tutuyorlar.Şu anda 1 ay sonra bu saatlerdeki en yüksek hızımı görüyorum,6 mbps civarı.Fakat bu hız bile video izlemeye yetmediğinden hiçbir faydası yok,ne Youtube ne Tivibu.Allah'tan Pazar sabahları 12.00 civarlarına kadar normalde F1 izleyebildik 3 yarıştır,öğleden sonra yarışlarında ne olur bilinmez :)

    Motors TV,Silverstone 6H'yi canlı veriyor,bu şekilde takip etmeye çalışıyorum

    http://i.hizliresim.com/nAXk61.jpg

    Youtube 360p bile izlenmiyor,interneti düzgün hızda kullanmak için 16.00 - 01.00 arasında uyumak gerekiyor :)

    -

    Aston Martin DBR9'un gelmesi iyi ama daha yeni bir araç olsaydı keşke,2011'de yarışmış en son DBR9... Silverstone'un yeni halini gördükçe oyundada yenisi olsa diyoruz da 3 senedir gelecek

    YanıtlaSil
  21. İnanılmaz bir formsuzluk var üzerimde, kaza yapmadığım yarış kalmadı, ne zaman atlatacağım bu seriyi bilmiyorum. 2xxx li iratinglere doğru emin adımlarla ilerliyorum :(.

    YanıtlaSil
  22. Bekir,
    5 yildir iRacingdeyim ve ilk gunle bugun arasinda daglar - ucurumlar kadar fark var. Hem arac/pist - hemde resmi seriler olarak, lig ve hosted konusuna girmiyorum bile. Zamaninda koca iRacing'de 5000 adam bile yokken, su an 50000'i astik...
    Her gecen gun iRacing buyuyor, yaris severler dogru yolu buluyor, bununla beraberde istedigimiz, hayal ettigimiz arac/pistler ve seriler gun gectikce eklenecek. Su an ihtiyacimizdan fazla arac ve seriler var dusuncesindeyim, o halde bile adamlar yinede yerlerinde durmuyorlar, yeni araclar / pistler cikartiyorlar...yeni kombinasyonlar birlestirip, bizlerin daha cok yarismamizi sagliyorlar ;)
    Gelecek sezona Aston versus Corvette kesinlikle buyuk ilgi görecek, sonrakindede GT3 serisi buyuk patlamaya ugrayacak bence...Aston GT3 ve Nordschleife kombinasyonu belkide iRacingdeki uye sayisini 70000 bile cikartalabilir :)

    Ozan,
    Altyapi zayif, bir defa altyapi zayif olmasa götlerinden uydurduklari Adil kullanim diye birsey olmazdi...biraz acik-secik yaziyorum, kusuruma bakmayin arkadaslar fakat isin gercegi bu. Yil olmus 2015 fakat bazi konularda guzel ulkem 300 yil geriden izliyor dunyayi.
    Eminim internet hizin yine kabul edilecek derecede duzeltilecek, pes etme ve dogru bir sekilde hakkini ara muhakkak iyi sonuclar alacagini dusunuyorum.

    Caner,
    Sıkma canını, al bendende o kadar. Gecen yarisimin tekinde 110mu - 130mu ne verdim, shit happens...anlayacagin bende yavas yavas 2000'lere dogru yol aliyorum ;)

    YanıtlaSil
  23. Blancpain Monza Yarış Özeti ve yarıştaki ciddi kaza. Start sonrası ilk şikan bir acayip oluyor

    https://www.youtube.com/watch?v=KZgK54ocg6A
    https://www.youtube.com/watch?v=gUxUabNW5GA

    WEC Silverstone Yarış Özeti , Audi ve Porsche nin güzel kapışmasından bir bölüm. AUDİ bu sene toparlamış galiba.

    https://www.youtube.com/watch?v=fkHcfN7nw7g
    https://www.youtube.com/watch?v=rKan8VKCC3U

    İndycar Grand Prix , Louisiana Yarış Özeti ve yarıştaki ciddi kaza

    https://www.youtube.com/watch?v=cd1IALSUDjU
    https://www.youtube.com/watch?v=yiUCJrKiGy8

    BTCC Bradns Hatch Yarış Özeti

    https://www.youtube.com/watch?v=QeWvHjrAUzw
    Son olarak Superbike Supersport serisindeki Aragorn yarışını temsilcimiz Kenan Sofuoğlu kazandı. Ayrıca yine Superbike serisinin diğer alt serilerinden birindeki yarışı Kenan Sofuoğlu nun desteklediği Toprak kazandı.

    Bu hafta İstanbul Park ta halk günü vardı. Birkaç video da oradan ekleyeyim

    https://www.youtube.com/watch?v=sGAR8gSY-eI
    https://www.youtube.com/watch?v=T8CxoRs4Up0

    YanıtlaSil
  24. Paylasimlar super Husnu, tesekkurler,
    Superbike Supersport'da Kenan Sofuoglu'na tebrikler, Toprak arkadasimizada...bunlar hem kendileri icin hemde ulkemiz icin gurur verici haberler, devaminin gelmesi dileklerimizle :)

    Istanbul Parkta suren Kemal H'yede tebrikler, saglam suren birisi. Ulkemizde bircok kabiliyetli insanlarimiz var...her sporda - her dalda, bunlara basta devletin yatirim yapmasi gerekir.
    Ulkemizdeki uygulanan en berbat en boktan sporumuz ise "Futbol", 70 milyonluk ulkemizde ayag saglam 11 kisi bulamamiza uzuluyorum ve sasiyorum, gidiyoruz dunyanin paralarini TURK olmayanlara dagitiyoruz ve bu durumda halen "Guya" Turk futbolunu destekliyoruz.

    2 haftadir pek birsey yapacak halde degildim, ugradigim ufak-tefek kazam, sandigimdan cok daha ciddi sorunlar yasatti, en nihayet bugun uzun zamandir mola vermek zorunda kaldigim antremanimi yapabildim, ona cok seviniyorum :)

    YanıtlaSil
  25. Tekrar geçmiş olsun abi. İnşallah biran evvel eski sağlığına kavuşursun.
    Şöför çok abi ama imkan yok maalesef. Kenan ve Toprak için Barcelona ya sponsor olan , basketbol eurolig in de sponsorluğunu yapan THY den destel istemişler . Fakat THY içerisinde kaza olan bir spora sponsor olmak istemediğini belirtmiş. Ülkenin en güçlü kurumları bu şekilde yaklaşır ve sporcular sponsor bulamazsa kendi imkanı çok iyi olsa dahi bir yerlere gelmesi çok zor. Kenan bunun çok iyi örneği. Adam belki Moto GP de yarışacak kapasitede ama bütçe dahil olmaya elvermiyor.

    YanıtlaSil
  26. Eyvallah Husnu,
    Cok guzel aciklamissin, isin komik yani ise sponsorlukta degisik kurumlardan ve is yerlerinden kendi ceplerinden 3 kurus para cikmaz, vergiye girer bunlar devlette vergiden vergi geliri alir yani cifte para girer devletimize, bu da en nihayet biz millete kullanilir...ve herkez memnun olur.
    Ama gel gelelim su yeni nesillerimize saglikli yasam, degisik spor dallari ve vucut antremanlari konusunda yardimci olmak diye bir dusunce yok, basta devletten böyle bir adim atmak yok.

    Bunlari daha evvel konustuk, ettik...spor yapan birisi özellikle sekeri tamamen birakmasi sart. Bunun alternatifleri var fakat gel gelelim Turkiye'de bunlar cok pahalilar, bahsettigim en basidi su protein barlar. Ya kendi ulkende ayni kalitede daha ucuza yaparsin veya yurtdisindan getirilmesi gerekiyorsa böyle insanlara faydali olan noktalarda vergileri dusuk tutarsin.
    Bunun acigini insan yararina faydasi olmayan fakat kullanilan bölumlerden cok rahatca cikarilir.

    Bu sadece kucuk bir örnek, Turkiye'de 300 yil geriden dunyayi izlememek icin yapilacak, atilacak o kadar cok hamleler varki, o kadar cok degisikler yapilabilirki. 10 yil gibi kisa bir surede muazzam yollar kat edilebilir ama bunun icin Ataturkcu zihniyeti sart. Malesef basa gecen bircok mahluklar kendi ceplerini doldurmaktan, kendilerini dusunmekten baska birsey yapmiyorlar ve bunun icin her turlu yolada basvuruyorlar.

    Ulkemde yasayan Insanlarimin buyuk bir bölumu egitimsiz ve parasiz...bircogu ay sonunu sidik zoruyla getiriyorlar. Yil olmus 2015, daha evinde interneti olmayan milyonlarca insanimiz var! Durum böyle olunca malesef genel dusuncede ben kendimi kurataryim mikmisim gerisini diyen zihniyetlere sasmamak gerekiyor.

    Herzaman dedigim gibi ilk adim su asgari ucerti bugunku hayat sartlarina göre en az 2000, hatta 2500 liraya cikarmak olacaktir. Ekonomik özgurlukle beraber tum egitim sistemi tekrar gözden gecirilmesi sart vs. vs.

    Ulkemde duzenlenmesi gereken bircok nokta var ama daha Ataturkcu bir liderimiz gelmedi, Ataturk'un corabi olacak nitelikte adam bile yok daha piyasada...ama birgun o da olacak insallah.

    YanıtlaSil
  27. Selamlar,

    Road America başlıyor artık, 2:09,102'nin videosunu ekledim. ==> https://youtu.be/3SoyzuAd2Ng

    Hatalar, eksikler nelerdir acaba, önerileriniz nelerdir?

    Elegan abi iRatingim 1450 civarı, ne diyorsun bu hafta bize ekmek çıkar mı Road America'dan :)

    YanıtlaSil
  28. Özgun,
    Ekmek ne demek, seni bu hafta kazanla besleyecek iRacing ;)
    Surus videonu izledim ve +1'i caktim hemen, surusun neredeyse mukemmel Helal, Road America hizli bir pisttir, duzlugu bol ve uzundur. 1-2 tane anahtar viraj harici yarista iyi bir pozisyonda bitirmen yarisi ve yariscilari okumana bakar.

    Benim icin Road Americadaki anahtar virajlar...

    Anahtar viraj 1: Corvette köprusundeki sola dönus
    Anahtar viraj 2: Start Finish duzlugune cikan son viraj

    Birkac tur icin bende geliyorum birazdan :)

    YanıtlaSil
  29. Özgün, gayet güzel gitmişsin, eline sağlık ;)

    Zaman kazanabileceğin noktalar bana göre; ilk virajı bir vites daha yüksekte almaya çalış, ondan sonraki uzun düzlük sonrası sola dönüş virajında biraz daha erken fren yapabilirsin, çizgiden sapmışsın sanki biraz orda. Muhakkak antrenmanla olacak şey ama viraj içlerinde mümkün olduğunca ara gaz vermemeye çalış, çizgiden dışa atıyor insanı bu olay. Genel anlamda yüksek viteslerde almaya çalış her virajı. Araç dönmeye direniyorsa diff preload'u rahat hissedebildiğin noktaya kadar düşürebilirsin ;) umarım söylediklerimin yardımı dokunur

    YanıtlaSil
  30. Selçuk bu biraz koltuğunun yüksekliği ile alakalı, koltuk yüksekliğine göre rahat edebileceğin bir yükseklik seçebilirsin.

    YanıtlaSil
  31. Selcuk,
    Dedigin gibi direksyonun kendisi zaten suaygiri gibi birsey, koltukta oturup kollarini yormayacak ve rahat hareket edebilecek bir sekilde masa ölcusu olsun.

    Genelde laptop HDD'lerin hizlari normal hdd'lerden daha dusuktur, bir ihtimal ondan kaynaklaniyor olabilir. Fakat suda var, 60GB az-buz degil, devamli böyle yuksek bilgi GB'leriyle ugrasmayip 1-2 defalik icinse pek sorun degil bence.

    YanıtlaSil
  32. Bu arada haftalik blog guncellememizle biraz geciktim, kusuruma bakmayin...en yakin zamanda halledecem.

    YanıtlaSil
  33. Tesekkurler Bekir,

    Bu akşam deneyecm dediklerini, son antrenman ve test; ardından yarış. Bakalım ne olacak.

    YanıtlaSil
  34. Selcuk,
    Eski halime gelmem en az birkac ay tutacak, en azindan dogru yöne dogru yol aliyorum.

    Özgun,
    Dun aksam birkac tur attim Road America hosted odasinda, 2.03 atan uzaylilari gördum, bunlar full depomu-bosmu bilmiyorum. Ayar bulamadim, bende Suzuka'ninkini alip 81kilo depoyla 2.06'lari tutturdum, saglam antremanla 2.05'in baslari gelir. Su an Jon Hall'in Road America yaris ayari paylasilmis, onada bir göz at derim. Ful depo 2.08'lerin basini devamli atarsan bu hafta cok rahat 2000+'lara cikarsin.

    Bekir yazdigi gibi mumkun oldugunca yuksek viteslerle sur, bunun icin virajlara hizli girip-devri yuksek tutmak zorundasin. Antreman odalarinda yarisi simule etmeye calis, kendini ve baskalarini zorla...en nihayet antreman odalaarinda ucsanda - ucursanda herhangi birsey kesmiyor ve en kötu ihtimalle sorry deyip cikarsin isin icinden ;)

    YanıtlaSil